december 2015

ruitenburg boom

31 december 

Internationale Sylvestercross Soest

Vandaag was de Sylvestercross in Soest. Tristan Valkenburg en Anne Luijten kwamen het beste voor de dag. Anne werd 4de Nederlandse bij de prominenten. Tristan werd knap 12de in het sterke veld van de jongens A (in Tilburg was hij 5 weken geleden nog 40ste!) Tom en Arthur zette een redelijke prestatie neer, maar hadden op meer gehoopt, wellicht zaten de indoortrainingen in Dortmund van zondag, maandag en dinsdag nog in hun benen.  (foto Erik van Leeuwen en Emma Dekker)

29 december

Van 27 tot 29 december trainde de junioren in Dortmund. Het werd een mooi stage!

20151229_11035320151229_095739

27 december

Mooie berichten uit Maassluis. Daan Valstar heeft het eindklassement van de 6km av Waterwegcross gewonnen. Gefeliciteerd Daan!

Ilona won de 6km vandaag en Daan deed dat bij de mannen. Jan van Hoeven zien we zelden op een cross maar vandaag werd hij mooi vastgelegd door Carrie Wilmink !

26 december  

Mooie resultaten tijdens de jaarlijkse kerstloop van Olympus’70!

De kerstloop van Olympus’70 wordt al bijna 40 jaar georganiseerd. Het is een tijdloop waarbij de deelnemers om de 30 seconde solo van start gaan. De editie van 2015 bracht snelle tijden op de klok! Tom de Gelder pakte het parcours record en bracht het naar 4.34. Thelma Solleveld won bij de dames ook zij liep een hele snelle tijd namelijk 5.36 alleen toploopster Lorraine Ravestein was ooit sneller over het 1 mijl (1609m) lange kerstrondje. Trainingsmaatje Emma Dekker is ook aardig in vorm want zij volgde op slechts 3 seconden (5:39).

Andere Ruitenburg atleten  2. Sjoerd van Marrewijk 4:57 3. Tristan Valkenburg 5:02 5. Maarten Bakker 5:15  

 

 

22 december

Mooi verhaal van Ruitenburgrunner Wesley Odenkirchen

20 december

Vandaag  was er een try out indoorwedstrijd in Apeldoorn. Het seizoen begint namelijk pas echt zo eind januari.

De oogst was onverwachts heel erg goed! 1 clubrecord, 1 life time indoor/outdoor pb en de anderen hadden allemaal een indoor persoonlijk record!
Het eerste record van de dag kwam op naam van Thelma Solleveld over 800 meter. Het ging geweldig goed met Thelma, de klok bleef stilstaan op 2:17.95, een super tijd die zelfs sneller is dan haar outdoor pr! Ze staat hiermee als A meisje gelijk 3de allertijden!
Vervolgens was het de beurt aan Tristan Valkenburg en Arthur van Dijk. Tristan kon Arthur goed volgen totdat er aan kop een lichte versnelling kwam en Arthur mee kon springen. Tristan zat op dat moment ingesloten en kon helaas niet mee komen. Wel verbeterde hij zijn pr van 4.17 naar 4.11 een aardige progressie. Arthur kon mooi met de kopgroep mee en verbeterde tot zijn grote tevredenheid het clubrecord 35+ naar 4:07.04. Lisan Duijvestijn verbeterde zich een paar series later van 5:13 naar 5:06 en ook voor Emma Dekker was er een mooi pr over 400 meter indoor van 63.07 naar 60.92 gefeliciteerd!

 

18 december

Ilona is vrijdag in Apeldoorn 2de geworden (eerste dame) op het NK cross van de politie. Ze mag nu in maart 2016 de Nederlandse politie gaan vertegenwoordigen op het EK cross voor agenten! Heel goed gedaan Ilona, van harte gefeliciteerd!

foto van Ruitenburg Runners.

 

14 december

De Ruitenburg baan/weg atleten van Olympus’70 waren afgelopen weekend op trainingskamp in de omgeving van Apeldoorn

Het was de 14de keer dat het kamp werd georganiseerd. Ook dit jaar streden de atleten in teams van drie personen om de punten. In de weken vooraf aan het kamp konden de atleten ook al punten scoren op de dinsdagavond trainingen. Zo kwam de sfeer er behoorlijk in. De onderdelen waren estafette, 300tjes heuvelop, een kwis, en een dropping waarbij de atleten tot drie keer toe de snelste weg terug naar het hotel moesten vinden. Wie bij ZIER RUNNING een polar had aangeschaft was behoorlijk in het voordeel want de thuiskom functie op dit horloge deed het geweldig! Zondagmiddag werd er afgesloten met schaatsen op de 3km baan van Flevonice. Het was een geweldig weekend met super leuke mensen! Op www.ruitenburgrunners.nl zullen snel foto’s verschijnen en anders ook wel op de Facebook pagina van Ruitenburgrunners.

.

 

9 december 2015

Mooi om te zien dat Erwin Sparreboom van de pers nog de nodige aandacht krijg tijdens zijn revalidatie na zijn geslaagde knie-operatie.

Succes met je herstel Erwin!

 

 

 

 

 

5 december

maarten vlaardingen

Maarten Bakker is een echte Ruitenburg Runner. Hij heeft een positieve instelling en zal altijd het beste er uit willen halen. Zo ook vandaag in Vlaardingen. De wind was net als vorige week in Lisse en drie weken geleden in Nijmegen en de week daarvoor in Zoetermeer weer behoorlijk hard , echt kitesurf weer. Maarten Bakker ging toch voor een pr en dat lukte! Hij won de 10km in 35.42 (vorig jaar liep hij nog in de 37 minuten). Daan Valstar werd op de 5km 2de in 17.38. Jan van Hoeven koos voor de halve marathon, hij werd 7de in 1.21.44 (maar staat helaas niet in de uitslag) , Stephan  en Bart zaten er vlak achter.
De rest van het team had  een locatie training bij Lisan Duijvestijn in de Delfse Hout op het programma staan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.