Januari 2020

19 januari

We hadden een super leuke dag in Maassluis. Bijna het complete team aan de start en zelfs 6 podium plekken💪 Bedankt Ruitenburg!

12 Januari

Vandaag Annemerel , Dominic en Arthur aan de start in Egmond aan zee. Het was een geweldig evenement met windkracht 7 tegen op het strand. 
De dames mochten 9 minuten eerder van start. Annemerel vertelt: ” Ik mocht starten in het wedstrijdvak de dames elite gingen er op de boulevard pijlsnel vandoor, op het strand viel het tempo stil maar helaas, ik had net de kopgroep van 35 vrouwen gemist en kwam vol in de wind alleen te lopen. Na twee kilometer heb ik mijzelf af laten zaken en hebben we een klein groepje van 8 dames kunnen vormen. Jammergenoeg speelde een oude heup blessure weer op en had ik last van darmkrampen. Het werd vandaag vooral een kwestie van finishen, hopelijk kan ik snel weer pijnvrij de training oppakken. 
Dominic had een startnummer voor het derde startvak en moest zodoende uit bijna 150ste positie van start. Dit was ongunstig om in de kopgroep te komen. Lange tijd liep hij daardoor solo op het strand slechts 50 meter voor groep 2 uit waarin Arthur zat. Arthur vertelt: ” Ja ik ben dan te veel trainer/coach om mijn atleet daar te laten ploeteren, daarom besloot ik een tussensprint te maken en Dominic op te halen en naar de tweede groep te brengen. Oef dit koste wel kracht, echter daarna kon ik mooi achterin de groep van 30 atleten uit de wind op adem komen.” Eenmaal in de duinen konden bij Dominic alle remmen los. De laatste 10km liep hij zelfs in 33 a 34 minuten. Dominic kwam uit op 1:16, Arthur op 1:20 en werd 2de in zijn leeftijdsklasse. foto’s Erik van Leeuwen

5 januari

Veel Ruitenburg atleten aan de start vanmorgen in Hoek van Holland. De resultaten waren positief. Erwin Sparreboom won de 10km en Sjoerd van Marrewijk de 5 km. Verder nog Peter Pollemans en Arthur van Dijk op het podium. Vooral Sparreboom liet zien dat hij goed in vorm is. 35:03 op een parcours met heuvels, gras en modder is ontzettend snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.