Ruitenburgloop Naaldwijk

Hele mooie prestaties van het team tijdens de Ruitenburgloop in Naaldwijk!

21km heren
1. Dominic Bersee 1:11.21

10km mannen
2. Erwin Sparreboom 33.14

10km dames
3. Annemerel de Jongh 41.41

5km heren
1. Tom de Gelder in 15:16
4. Arthur van Dijk 15:47
5. Matt de Haas 15:48
7.Sjoerd van Marrewijk 16:07

5km dames
1. Isa Leen 17:41
2. Lisan Duijvestein 18.21
3. Judy Middelburg 18.23
4. Inga Michejenko 18.30

De dag begon met de 5km. Net als vorig jaar was deze enorm sterk bezet met atleten uit Leiden, Rotterdam, Delft en Westland. Tom de Gelder nam direct de leiding met een eerste kilometer in 2.55 daarna zakte het tempo iets maar bleef dicht in de buurt van 3’05 per kilometer. Uiteindelijk won hij van kop af aan voor Milco Hahury (de vriend van Lisan). Matt, Sjoerd en Arthur hadden een mooie strijd in de top 7. Twee minuten achter de mannen ontstond een mooie strijd tussen zes dames. Super mooi dat onze Ruitenburg teamleden in deze strijd de plekken 1 tot en met 4 opeisten. Isa Leen kwam als eerste over de finish in een nieuw persoonlijk record op de weg. Dit gold overigens ook voor Tom met zijn tijd van 15:16.

Op de 10km hadden we twee podiumplekken. Erwin Sparreboom liep ijzersterk in de kopgroep mee en begon na 7km te versnellen. De laatste 3km met wind mee ging ontzettend hard (9:25). Heel knap dat Erwin tweede kon worden in dit veld dit beloofd wat voor het NK in Venlo volgende week. Annemerel de Jongh kan ontzettend tevreden terug kijken op deze dag. De afgelopen maanden was er geen week dat ze lekker kon trainen door allerlei kleine pijntjes maar vandaag was een topdag. Ze liep heerlijk en ook nog eens snel wat haar een podiumplek opleverde.

Dominic Bersee won de 21km!
Na Mike Barsiayan is Dominic Bersee nu de tweede loper van ons team die de Ruitenburg halve marathon op zijn naam heeft geschreven. Dominic heeft een top winter gehad met 31.43 in Schoorl over 10km. “Het was echt heel gaaf om deze wedstrijd te winnen. Op kop lopen met motoren van de organisatie om je heen is echt mooi!”: Vertelde Dominic na afloop van de race.

Gefeliciteerd iedereen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, menigte, boom en buiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.