Team Ruitenburg Runners ’21-’22

19 juni Amsterdam 2022

Verassend brons op de 1500 meter voor Bram van Drutten.

Met de 8ste tijd op papier kwam hij naar het NK junioren in Amsterdam. Tot grote verbazing van iedereen pakte Bram brons door zijn laatste rondje in 56 seconden af te leggen!

Super knap Bram en ook zijn coaches Tristan Valkenburg en Martijn van der Kraan van harte gefeliciteerd!

17 juni Kwintsheul

Matt de Haas heeft na de Golden Ten nu ook de 5km van de Oranjeloop gewonnen.

Onder bijzonder warme omstandigheden won Matt de Haas vrijdagavond de 5km van Kwintsheul. Met 15:35 was hij ruim een halve minuut sneller dan Mike Teekens. Op de 10km deden ook nog een aantal atleten mee van Ruitenburg. Erwin Sparreboom was de snelste gevolgd door Stephan Stam en Jan van Hoeven.

12juni Leiden

Dominic Bersee 8ste op NK 10km, Matt de Haas 1:53.03 over 800 meter tijdens de Gouden Spike in Leiden en Bram Van Druten wint de 800 meter in Lisse tijdens de junioren competitie.

Dominic vertelde dat hij het zwaar had gehad. De eerste 5km was perfect 14:54 daarna kwam hij solo te lopen. De tweede helft ging in 15:20. Nou ja 8ste van Nederland en het feit dat hij wel voor een tijd onder 30 minuten is gegaan is gewoon goed!

Matt loopt waarschijnlijk nog een Westlandse wegwedstrijd en gaat dan rust pakken en zich voorbereiden op. het Amerikaanse crossseizoen dat al weer in september van start zal gaan.

Bram loopt zaterdag de series van het NK junioren, hij kiest voor de 1500 meter. Succes iedereen!

5juni Den Hoorn

Bram van Drutten wint Dios lenteloop. Een mooi verslag is te lezen op wos.nl

Jan van Hoeven is zaterdagavond met zijn team gestart tijdens de Roparun een tocht van ruim 550km vanaf vliegveld Twente en finish op de Coolsingel. Op dit moment heeft hij er 1 nacht en bijna een halve dag op zitten go Jan!

Ook op zaterdagavond gestart en al lang gefinisht is Matt de Haas. Hij liep de 1500 meter in Oordegem en liet een tijd van 3:52.08 afdrukken.

2 juni Barendrecht

Woensdagavond stonden Matt en Bram opnieuw op het podium. Matt was speciaal naar Barendrecht gereden om junior Bram naar een nieuw pr te helpen op de 1500m en dat lukte in vier minuten precies. Mooi teamwork mannen

29 mei

In het Belgische Oordegem heeft Dominic Bersee opnieuw een mooi persoonlijk record gelopen op de 5000meter. zaterdagavond kwam hij tot 14.14 minuten. “Het niveau van de wedstrijd was heerlijk hoog. We liepen in een veld van wel 30 atleten ik werd meegezogen in het snelle tempo dat was geweldig” was zijn commentaar na de race. Het waren zeven topdagen voor Bersee met een pr op de 1500m, winst tijdens de Golden Ten in Delft en een 5000m pr. Nu bijkomen en rustig doortrainen richting 11 juni, dan loopt hij de 10000m tijdens de Gouden Spike in Leiden. Wat denken jullie gaat hij daar de 30 minuten breken?

2021 Lisse

Dominic Bersee is zijn baanseizoen begonnen met een mooi persoonlijk record van 14:35.90 op de 5000 meter in Lisse!Tijd voor een aantal vragen aan Dominic.Hoe was je race?De race was als een koude douche! Een mooi deelnemersveld aan de start, ikzelf ben in goede vorm, maar helaas maakte de regen en vooral de wind het een strijd tegen de elementen.Kan je nog harder?Dat denk ik wel. Het doel dit jaar is en blijft om een tijd van 14:30 op 5km te breken. Met betere weersomstandigheden en iets meer wedstrijdhardheid in de benen zit dat erin denk ik!Hoe ben je het afgelopen jaar doorgekomen?Afgelopen winter was een beetje saaie periode, waarbij ik door gebrek aan wedstrijden extra veel trainingskilometers heb kunnen maken. Het was heel fijn om te merken dat ik zonder pijntjes weken lang achter elkaar minimaal 100km per week kon draaien. Soms deed ik net als veel andere lopers een testloopje, meestal solo, maar dan ontbreekt duidelijk het echte wedstrijdgevoel dat vandaag in Lisse weer aanwezig was.Wat is je grote doel in de komende 2 maanden?Grootste doel t/m juni wordt een 10km onder 30:00 lopen. In deze tijden van de coronapandemie is het nog erg onzeker welke wedstrijden er zijn en of ik überhaupt mag meedoen. Het is dus afwachten op mooie kansen om te racen. Als die kans komt, dan ben ik in ieder geval klaar om ervoor te gaan! foto:Jorrit Ooyen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.